VOORSCHRIFTEN

Het maken van voorschriften maakt deel uit van een raadpleging. Kijk thuis na welke en hoeveel chronische medicatie je nodig hebt, dat helpt ons bij het maken van het juiste aantal voorschriften tot een volgende consultatie noodzakelijk is.

ATTESTEN

Het invullen van attesten en formulieren kan UITSLUITEND tijdens de raadpleging. Je dient hiervoor dus een afspraak te maken. Er is immers tijd nodig voor inzage in het dossier. De dokter mag alleen attesten schrijven die stroken met de waarheid.

UITSLAGEN

We verwachten dat je de arts steeds zelf contacteert om het resultaat van een onderzoek te kennen. Hiervoor kan je bellen tijdens ons beluurtje (elke werkdag tussen 9.00 en 10.00 uur).Dit vervangt geenszins een echte consultatie! Verwacht hier enkel een kort antwoord. Heb je nog bijkomende vragen of wil je een grondige bespreking, dan maak je beter een afspraak voor een raadpleging.

GMD (Globaal Medisch Dossier)

De huisartsenpraktijk staat in voor het verzamelen en bijhouden van alle medische gegevens in jouw elektronisch Globaal Medisch Dossier (GMD). Dankzij dit GMD is er een goede communicatie mogelijk tussen huisarts, specialist en andere zorgverstrekkers. Tijdens de eerste raadpleging van elk kalenderjaar zullen we dit rechtstreeks bij jouw mutualiteit aanvragen. Vanaf dat moment geniet je 30% vermindering op het remgeld bij jouw huisarts. Neem hiervoor steeds je ID-kaart mee.

TARIEVEN

Dr. Veulemans en Dr. Theys zijn als huisarts geconventioneerd. Dat wil zeggen dat de officiële tarieven zoals vastgelegd in het akkoord tussen artsen en ziekenfondsen worden toegepast. Het grootste deel van het bedrag wordt door het ziekenfonds terugbetaald. Het stuk dat je zelf betaalt, is het "remgeld". Hoeveel remgeld je betaalt, hangt af van jouw persoonlijke situatie en varieert tussen € 1 en € 6.
Na 18.00 uur geldt een wettelijk verhoogd avondtarief, je betaalt dan een supplement van € 4,5 ook al maakte je de afspraak voor 18.00 uur.
De tarieven worden elk jaar aangepast door de overheid.
· Raadpleging: € 27 (na 18.00 uur + € 4,5)
· Huisbezoek: € 40

E-MAIL

Er kan geen consultatie, huisbezoek of medische info via e-mail of sms worden aangevraagd!